Kategorier

INFORMATION

+45 59 46 66 26

Åbningstider:

MandagLUKKET
Tirsdag LUKKET
Onsdag:kl. 10.00 - 17.30
Torsdag:kl. 10.00 - 17.30
Fredag:kl. 10.00 - 17.30
Lørdag:kl. 10.00 - 15.00
Søndag:kl. 11.00 - 14.00
SE SÆRLIGE ÅBNINGSTIDER

Vedligeholdelse og information om træprodukter

Rengøring
Oliebehandlede og voksbehandlede overflader aftørres med en hårdt opvredet klud – eventuelt med lidt sæbevand. Grundig rengøring for at fjerne fastsiddende fedt, tryksværte m.m. skal foretages med specielle renseprodukter. Disse kan købes hos Living In Harmony eller i anden specielbutik. Husk efter brug af renseprodukter at genbehandle med olie eller voks.

Sæbebehandlede overflader aftørres med en opvredet sæbeklud. Grundig rengøring foretages blot med rigeligt sæbeskum - eventuelt sammen med en fin skuresvamp.

Vedligeholdelse af træprodukter
Møbler, der udsættes for daglig aktivitet slides og påvirkes, så det er derfor vigtigt, at de får den rette grundbehandling inden ibrugtagning, samt at de løbende bliver vedligeholdt. Olie- og sæbebehandlede produkter er altid kun grundbehandlet fra fabrikken, og skal derfor have omgående efterbehandling efter udpakning. Visse lakerede overflader anbefaler vi at give egnet møbelvoks.
Specielt på overflader, hvor der sker en stor slitage, f.eks. på toppladen på borde samt ved tørre eller fugtige rum, er det vigtigt at gøre ekstra ud af efterbehandlingerne.
Husk, at bag- og undersiden også skal behandles, så ensartet luftpåvirkning opnås.
Husk at opbevare f.eks. tillægsplader i et tilsvarende opvarmet rum og placér dem, så alle flader får luft/ventilation – læg tre små lister imellem tillægspladerne hvis de opbevares liggende på fladerne.
Nedenfor er en grundig vejledning i vedligeholdelse og efterbehandling. Living In Harmony er kun ansvarlig over for produkterne, når denne vejledning nøje overholdes.

Bejdsede/lakerede og voksede overflader
Umiddelbart efter modtagelse og inden ibrugtagning skal oversiden af toppladen voksbehandles 1-2 gange med en egnet møbelvoks. Påfør med hurtige og lange bevægelser et tyndt og jævnt vokslag med en ren, blød bomuldsklud. Sørg for, at voksen fordeles ensartet over fladerne.
Lad det tørre i 15-30 minutter og tør herefter af med en ny, blød klud. Polér ikke så meget, hvis kun halvblank overflade ønskes.
Den løbende behandling foretages på samme måde 2-4 gange om året alt efter, hvor meget bordet bruges og påvirkes – VIGTIGT!

Naturolie, hvidolie og olievoks
Umiddelbart efter modtagelse og inden ibrugtagning skal oversiden og undersiden af bordpladen olieres 2-3 gange med ca. 3 dages mellemrum alt efter træets sugeevne (træet skal mættes med olie). Dette gøres ved at fordele en smule af olien på fladerne i et tyndt, jævnt lag med en svamp eller pensel. Inden endelig aftørring anbefales det løbende at gå og fordel olien de steder, hvor det suger mere end andre steder.
Det er vigtigt at al overskydende olie aftørres grundigt med en ren og blød klud inden for 10-20 minutter og inden olien begynder at blive træg/hærde. Brug en ren, fnuggefri bomuldsklud først i cirkulære bevægelser ind til der kun er et tyndt, fedtet oliehinde tilbage (ingen blank olie) og afslut herefter med laaange strøg i træets retning - dette er særligt vigtigt med farvede olietyper som hvid, brun, grå og sort olie!
Brug og stil ikke noget på møblet før olien er tør ca. to dage efter sidste behandling. Endelig afhærdning kan tage op til et par uger, og i denne periode kan møblet anvendes forsigtigt.

Den løbende behandling foretages på samme måde (dog kun en enkelt behandling) 2-4 gange om året alt efter indeklimaet og slitagen på bordet - VIGTIGT! 
Inden oliering kan der, hvis det føles nødvendigt, mellemslibes i årernes retning med sandpapir (korn 320).

Bemærk! Olieklude/svampe kan selvantænde. Efter brug lægges de derfor i en lufttæt plasticpose eller afbrændes.

Sæbebehandling

Umiddelbart efter modtagelse og inden ibrugtagning skal oversiden og undersiden af bordpladen sæbebehandles. Dette gøres ved enten at påføre vores færdige og nemme specielprodukt eller ved at oppiske vand tilført sæbespåner til der dannes meget skum på toppen (for det rette blandingsforhold se vejledning på emballagen). Brug kun skummet og fordel det på overfladerne i et jævnt lag med svamp eller klud. Denne behandling udføres 2-4 gange med mellemslibning (sandpapir korn 240) i årernes retning til træfibrene ikke længere rejser sig (der skal altid afsluttes med en sæbebehandling). Det behandlede område skal være helt tørt mellem hver behandling.
Den løbende behandling foretages på samme måde min. en gang om måneden alt efter slitagen på bordet. Slibes efter behov.

Vigtige anbefalinger
Placér ikke træmøbler tæt på brændeovn (må især ikke få strålevarme) eller op af radiatorer der typisk bliver meget varme. Brug kun moderat varme for at undgå at udtørre træet med risiko for revnedannelse. Dette gælder også for gulvvarme. Vær også opmærksom ved fugtige rum der her modsatte effekt!
Stil ikke varme ting som f.eks. gryder, stegepander, tepotter og drikkekrus direkte på overfladerne – brug altid bordskånere.
Væske, der spildes, tørres af hurtigst muligt. Ligger det for længe, kan det skade bordpladen. Massive træprodukter vil dog ofte kunne blive repareret.

Generelt om træprodukter
Træ arbejder hele tiden og ændre sig efter det miljø, som det befinder sig i.
Træet er fra fabrikkens side omhyggeligt nedtørret til korrekt træfugtighed på ca. 8 %, hvilket svare til en relativ luftfugtighed på 40 % ved 20 grader. Ved svingende temperatur og luftfugtighed vil træet arbejde og akklimatisere sig til forholdene, hvorved der kan opstå revner, skævheder og forskydninger i selve træstykket eller i samlingerne mellem de enkelte træstykker. Dette er ikke en fejl ved træet, men blot en naturlig reaktion for et levende materiale. 
Det er svært at sige i hvor stor en grad produktet vil akklimatisere, da det jo afhænger af forholdene hos brugeren, så sørg for at have en så stabil temperatur som mulig og tilstræb altid at holde den anbefalede luftfugtighed. Bemærk at særligt brændeovne og gulvvarme vil udtørre træet, så hold et moderat varmeniveau og sørg for grundig og jævnlig behandling med olie, sæbe eller voks som foreskrevet.

Knaster og lyse/mørke/matte/blanke områder i træet kan forekomme i naturprodukter alt efter, hvordan strukturen i træet fremtræder, og hvilken type overfladebehandling der er anvendt. Det gennemsnitlige niveau efter sortering er forskelligt fra det ene produkt til det andet. For eksempel kan et bord fremstå med få mindre knaster i udstillingen, mens et nyt bord, der kommer ud til kunden, kan have flere knaster (eller omvendt). Dette betragtes som almindelige afvigelser.

God fornøjelse med de nye møbler fra Living In Harmony, og ring gerne hvis du/I har spørgsmål.
Medlem af Møbelgarantien®. Læse mere om vedligeholdelse m.m. her: http://moebler.dk/moebelgarantienreg.aspx


Living In Harmony er medlem af Møbelgarantien®

Læse mere om vedligeholdelse af træmøbler m.m. her: Møbelgarantien®

Kontakt os gerne på e-mail hvis du er i tvivl eller har spørgsmål: Kontakt os

Velkommen hos Living In Harmony – GOOD LIVING STARTS HERE!