Korrekt oliering af din træbordplade

Korrekt oliering af din træbordplade

At erhverve sig fx et smukt plankebord er for mange mennesker en indretningsmæssig drøm og daglig glæde, så derfor er det vigtigt, at det bliver korrekt behandlet fra starten og efterfølgende 3-4 gange om året, for at din træbordplade kan fremstå flot i mange år.

Umiddelbart efter modtagelse og inden ibrugtagning skal oversiden og undersiden af bordpladen olieres 2-3 gange med ca. 3 dages mellemrum alt efter træets sugeevne (træet skal mættes med olie). Dette gøres ved at fordele en smule af olien på fladerne i et tyndt, jævnt lag med en svamp. Inden endelig aftørring anbefales det løbende at olien bliver fordelt til de steder, hvor det suger mere end andre steder.
På den synlige overside er det vigtigt at al overskydende olie aftørres grundigt med en ren og tør klud inden for ca. 30 minutter og inden olien begynder at blive træg/hærde. Brug en fnuggefri bomuldsklud først i cirkulære bevægelser ind til der kun er en tynd oliehinde tilbage (ingen blank olie) og afslut herefter med lange strøg i træets retning - dette er særligt vigtigt med farvede olietyper som hvid, brun, grå og sort olie.
Bagsiden af bordpladen skal blot have 1-2 gange olie, men til gengæld i et tykkere lag hvor ikke al overskydende olie fjernes.

Brug og stil ikke noget på møblet før olien er ”tør” 1-2 dage efter sidste behandling. Endelig afhærdning kan tage op til et par uger, og i denne periode kan møblet anvendes forsigtigt.

Inden oliering kan der, hvis det føles nødvendigt, slibes i årernes retning med en fin slibesvamp eller sandpapir.

Husk at olieklude og svampe kan selvantænde, så smid dem ned i en lille plasticpose, hvor luften er presset ud og bind en knude inden bortskaffelse.

God fornøjelse med dit unikke møbel udført af smukke naturmaterialer og har du spørgsmål til det, så vil vi meget gerne hjælpe dig.

Send dit indlæg

*
**Bliver ikke vist nogen steder
*Site url with http://
*